Oasis "(What's the Story) Morning Glory"(1995)

Kui see album ilmus, siis kriitikud vingusid nagu sead aia vahel- oi kui nüri muusika ja mittemidagiütlevad sõnad. Aeg on tõestanud, et neil jobukakkudel ei olnud õigus. Rokkmuusika mõte pole intellektuaalne poosetamine. See album lihtsalt rokib. Lood nr. 5,8 ja 9 pole ehk nii super kui ülejäänud laulud, kuid ka mitte suvaline sitt. Need kaks vahepala pole ka kehvakesed, kuid minu jaoks koosneb album kümnest loost. Üldmulje võib kokku võtta kahe märksõnaga- enesekindel suurejoonelisus.




Kommentaarid

  1. Ma ka ei saa aru, et kuidas need jobukuked ei suutnud seda sirgjoonelist rokkimist läbi närida -- Oasis keskel, AC/DC ja Led tiibadel. Nagu raudratastega sõjakaarik kaasaegsel sõjatandril, kui ratas vastu kivi veeredes ja sädemeid pildudes ning kilukarbikolinat tehes paneb vastase ahhetama ja pagema. Kuidas küll need nurjatud jobukuked ei suutnud ette näha, et järgmine album -- tõeline meistriteos "Be Here Now" -- pidi 98. aastal saama alandatud esikoha albumite esikoha järelmüügis. Säh sulle pärleid tsik'ku ette. Ei olnud ju lõdva emmiga tehtud.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Asi ongi selles, et pelgast sirgjoonelisusest ei piisa; vaja on originaalset stiili. Muusikat ei maksa liiga tõsiselt võtta, eriti rokkmuusikat. Kas rokib või ei roki, selles on küsimus. See abum on ehtbritiliku enesekindluse väljendus. Sõjakaariku metafoor on väga tabav. Sõjakaarik oli tõsine asi ja võimaldas indoeurooplastel korralikke tapatalguid korraldada.

      Kustuta
    2. Oassisiline stiil -- originaalne

      Kustuta

Postita kommentaar

Populaarsed postitused sellest blogist

Super Furry Animals "Rings Around the World"(2001)

Mercury Rev "Deserter's Songs" (1998)

Mercury Rev "Deserter's Songs"(1998)